Energiavalmennus Blogi Coaching mietteitä Milla Halme - Plan International Suomi Energy Coaching Blog Coaching thoughts and reflections from Milla Halme Plan International Finland

Ajatuksia coachingista – Milla Halme Plan International Finland

COACHING – AIKA JA PAIKKA POHDINNALLE

Ajatuksia coachingista – Milla Halme, Plan International

International Coaching Federation -järjestön Suomen puheenjohtajakaudellani aloitimme pro bono -coaching hankkeen eri tahojen kanssa. Yksi näistä tahoista oli Plan International.

Minä sain ilon coachata Milla Halmetta Plan-järjestöstä, joka tekee tärkeää työtä lasten ja tyttöjen oikeuksien toteutumisen eteen kaikkialla maailmassa. Coachingin päätyttyä juttelimme hetken siitä, mitä prosessi hänelle antoi.

Milla tiivisti heti alkuun hyvin coachingin konkreettisen hyödyn ja kertoi, että se on antanut hänelle sekä ajan että paikan reflektoida itseään ja johtamistaan sekä työvälineitä omien vahvuuksien tunnistamiseen. Johtajan työ on välillä aikamoista operatiivista oravanpyörää, jossa kalenterit täyttyvät, juostaan palaverista toiseen ja aika on kortilla. Siinä ei tarjoudu tilaa itsereflektiolle, pysähtymiselle tai tärkeille kysymyksille: Mitä olen saanut aikaan? Mitä olen priorisoinut? Mikä on tärkeää? Minkälainen haluan johtajana ja kollegana olla?

ITSETUNTEMUS KAIKEN LÄHTÖKOHTANA

Milla kertoi, että coaching oli erilainen prosessi kuin hän odotti, mutta samalla myös enemmän. Erityisen yllättynyt hän oli coachingin tarjoamasta mahdollisuudesta itsereflektioon ja siitä johdonmukaisesti seuraavista oivalluksista.

On hyvä muistaa, että valmennusprosessi on aina valmennettavan näköinen. Se on yhdistelmä coachattavan omaa sisäistä, persoonan ja omien tarpeiden matkaa ja ulkoista, työyhteisön tavoitteiden ja tarpeiden matkaa ja parhaimmillaan hyvässä suhteessa niitä molempia. Oman itsen tarkastelu voi olla vaikeaa, mutta coaching tarjoaa siihen mahdollisuuden.

Millan mielestä oman itsetuntemuksen kehittäminen on tärkeää etenkin johtajana ja hän muistuttikin, että jos haluaa johtaa muita, on hyvä tietää mihin itse on menossa ja minkälainen itse on.

TURVALLISUUS JA LUOTTAMUS

Keskustelussa kävi myös ilmi, että johtajan on lähes mahdotonta pohtia johtajuuttaan tai esimerkiksi haastavia tilanteita omassa työyhteisössään. Monesti sitä estää myös asioiden luottamuksellinen luonne. Niinpä ammatticoachin tarjoamalle ammattimaiselle asioiden käsittelylle ja luottamukselliselle tilalle on selkeä tarve.

Me toimimme coachingin eettisen ohjeistuksen mukaisesti. On ensiarvoisen tärkeää, että valmennettava voi avata sekä omia pohdintojaan, johtamisen haasteitaan että liiketoiminnan tilannetta voiden luottaa täysin siihen, että tieto ja käsiteltävät asiat jäävät siihen tilanteeseen. Heräsikö kiinnostuksesi? Ota yhteyttä niin kerromme mielellämme lisää!

Milla Halme – Senior Strategy Advisor at Plan International Finland

https://plan.fi/

Energiavalmennus Oy:n missiona on auttaa johtajia vahvistamaan organisaation ratkaisuhakuista, idearikasta energiaa. ​

Olemme liiketoiminnan energiavalmentajia ja toiminnassamme yhdistyy uudenlaisella tavalla liiketoiminnan ymmärtäminen, ​​
pedagoginen osaaminen, persoonatyyliosaaminen ja ammatticoaching.​ ​

Suorituksen johtamisen rinnalle tuemme johtajille kyvykkyyttä johtaa motivaatiota ja ihmisten kasvua. Kaikki, mitä teemme, pohjaa motivaatioon ja energiaan.​

”Olemme valmentaneet lukuisia asiantuntijaorganisaatioita sekä julkisella että yksityisellä puolella. ​Kysytyimpiä valmennuksiamme eri organisaatioissa ovat Selkeys Fokus Energia® valmennukset niin johtajille kuin johtoryhmille ja tiimeille sekä neuvottelutaitoihin ja vaikuttamiseen liittyvät valmennukset. Lisäksi tarjoamme Energy Leader Trainer® valmennusohjelmaa kokeneille johtajille.”

Ota meihin yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää?
Haluaisimme kuulla sinusta. Lähetä meille viesti, niin vastaamme mahdollisimman pian.

Tätä sivustoa suojaavat reCAPTCHA ja Google Tietosuojakäytäntö ja Käyttöehdot ovat voimassa.