Energiavalmennuksen tarina ja perustajien ajatuksia

Tapasimme vuonna 2016 valmentajaverkostossa ja aloimme tehdä yhteistyötä eri asiakkuuksissa. Siinä oli jotain ainutlaatuista. Se soljui luontevasti ja tekeminen oli kivaa. Saimme asiakkailtakin erityistä palautetta hyvästä energiastamme ja yhteentoimivuudesta. Huomasimme, miten meidän taustamme, osaamisemme ja vahvuutemme täydensivät toisiaan. Päätimme perustaa yhdessä firman.

Heli: Olimme molemmat aikanamme tehneet valmennustyötä ja coachingia tahoillamme. Minä aloitin valmentamisen jo opiskeluaikana oikeustieteellisessä. Tuolloin tosin kyse oli muodostelmaluistelusta mutta valmentamisen perusteet ovat ihan joka saralla samat. Ja tekemällä oppii – minun tuolloiset luistelijani opettivat minua luultavasti paljon enemmän kuin minä heitä. Lämmöllä seuraan heidän kulkuaan yhä edelleen. Liikejuristina toimimisen yhteydessä opiskelin sosiaalipsykologiaa ja pedagogiikkaa, sillä opettaminen veti minua edelleen puoleensa. Myöhemmin sertifioiduin ammatticoachiksi ja tein yksilö- ja ryhmätyötä eri fasilitoinnin ja valmentamisen keinoin sekä osana työtäni myös kaupallisena johtajana että työnantajani luvalla ulkoisille asiakkaille. Viimeintuli oikea hetki ja kohtasin oikean ihmisen ja hyppäsin yrittäjäksi. Hypyltä se tuntui, vaikka silloinen työnantajani ja erityisesti HR-johtaja ja esimieheni kannustivat minua upeasti matkaan. Miksi yrittäjäksi siirtyminen on meidän puheissamme usein hyppy? Ikään kuin hyppäisimme johonkin kaukaisuuteen, tuntemattomaan ja epämääräiseen maailmaan, eikä sieltä pääsisi koskaan takaisin, jos haluaisi. Usein kylläkin kuulee, että yrittäjäksi siirtynyt palaa valitsemalleen asialle niin, että ei halaja entiseen. Minä olen kiitollinen kannustuksesta, jonka tuolloin sain, kun omaa ”hyppyäni” aprikoin. Tällaisissa isoissa päätöksissä se on äärimmäisen tärkeää, joskus jopa ratkaisevan tärkeää.

Nina: Minua konsultin ja valmentajan rooli houkutteli jo pohjoismaisena HR-johtajana toimiessani, kun edeltäjäni Ruotsissa ryhtyi konsultiksi. Sopiva tilaisuus tuli. Sertifioiduin coachiksi, valmensin, livekuvitin ja perustin ensimmäisen oman yrityksen. Ihania kannustajia riitti mikä on tosi tärkeää jokaiselle, joka laittaa oman osaamisensa ja sydämensä peliin! Yksinyrittäjyydessä on kuitenkin omat haasteensa. Sparrauskumppanit eivät näe kaikkea yrittäjän silmin, vertaisryhmissä on paljon kilpailua ja itsekseen juttelu ei aina vie eteenpäin. Alkoi ssiis sopivan valmentajaverkoston etsintä. Löysin paljon erilaisia konsulttiverkostoja, isoja hr-taloja joissa valmentajat toimivat ja vapaamman rakenteen ryhmiä. Arvot ja ansaintalogiikat eivät kuitenkaan täsmänneet. Yksinyrittäjyyden ja verkosto-organisaatioiden väliltä löytyi sitten yhteisyrittäjyys – ketterämpi kumppanuus, joka edelleen tuntuu ihan parhaalta vaihtoehdolta!

Takaisin siihen hetkeen, kun päätimme perustaa yhdessä firman. Miten hienolta se tuntuikaan! Miten vatsassa kupli uuden aloittamisen ilo ja jännitys siitä, miten me tulemme pärjäämään. Vietimme kick-off päivän Långvikissa keväällä 2017. Mietimme, mille meidän sydämemme laulaa, mikä meitä innostaa, missä me olemme ainutlaatuisia, miten juuri me voimme auttaa asiakasta menestymään. Pohdimme, missä liikejuristin, kaupallisen johtajan, taitoluisteluvalmentajan, pedagogin, coachin, persoonallisuustyylien osaajan ja ekonomin, Hr-johtajan, maajohtajan, visuaalisen kuvittajan osaamiset ja palo kohtaavat asiakkaiden eduksi parhaiten. Palasimme siihen, mikä on meille luonteista ja mikä on tuonut parhaimmat tulokset ja vaikuttavuuden asiakkaiden kanssa: Energia.

Ilman rakentavaa, eteenpäin vievää energiaa haluttuja tuloksia ei saada aikaan. Energiaa pitää osata johtaa. Niin omaa kuin toistenkin energiaa. Ne valmennusmatkat, missä onnistuimme herättämään asiakkaan heidän vallitsevasta, ei niin rakentavasta energiasta, ja missä onnistuimme evästämään asiakkaan energian johtamiseen, alkoi tapahtua. Jotta pystyimme auttamaan asiakasta tässä aiheessa, meidän täytyi ymmärtää asiakkaan maailma, meillä täytyi olla kokemusta isojen talojen tavoista toimia, niiden lainalaisuuksista, vaikuttamisen- ja neuvottelutaitojen osaamista ja meillä täytyi olla coaching-kyky tiimi ja ryhmätasolla. Niinpä yrityksemme nimeksi valikoitu Energiavalmennus – Energy Coaching. Selvää on, että pelkkä energia ei riitä. Lisäksi tarvitaan selkeys suunnasta, avaintavoitteista, prioriteeteista, odotuksista ja rooleista. Ja tarvitaan kyky tehdä oikeita valintoja ja pitää oikea fokus.

Tarvitaan Selkeys Fokus Energia®. Tästä lisää myöhemmin!

Ota meihin yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää?
Haluaisimme kuulla sinusta. Lähetä meille viesti, niin vastaamme mahdollisimman pian.

Tätä sivustoa suojaavat reCAPTCHA ja Google Tietosuojakäytäntö ja Käyttöehdot ovat voimassa.