Ketterä ja vaikuttava ryhmäcoaching

Johtajien omat coaching-prosessit ovat nykyjohtajilla jo oleellinen osa omaa kehittymistä ja työssä menestymistä. Johtaminen on vaikuttavampaa ja tulokset parempia, kun omat ajatukset ja suunta ovat selkeät. Johtajien omat coaching-prosessit ovat oivallisia itselleen tärkeiden, kenties akuuttien asioiden tai valintojen kirkastamiseen.  

Ryhmäcoaching on erinomainen vaihtoehto, kun halutaan yhdistää yksilöcoachingin hyödyt ja rakentaa yhteistä ymmärrystä ja saada erilaisia näkökulmia. Ryhmäcoaching edesauttaa organisaation muutosta. Ryhmäcoachingissa kukin osallistuja tuo oman aiheensa käsiteltäväksi. Ryhmää yhdistävänä tekijänä voi olla yhteinen kattoteema, vaikka ryhmän jäsenet eivät saman asian äärellä työskentelisikään. Ryhmä voi koostua organisaation eri tahoista tai eri organisaatioiden johtajista. Ryhmäcoachingissa jokainen edistää omaa asiaansa ja metodista riippuen saattaa myös edistää toisten aiheita.  

Selkeys Fokus Energia® -ryhmäcoaching tuo tehokkuutta valmennukseen 

Pitkän kokemuksemme ja laajan koulutuksemme pohjalta olemme kehittäneet myös ryhmäcoachingiin tehokkuutta tuovan Selkeys Fokus Energia® rungon. Osallistujat käsittelevät omia aiheitaan ja tasapainottavat niitä matkan aika omalla tavallaan, varmistaen itselleen tärkeiden asioiden edistymisen kestävästi ja vaikuttavasti. Selkeys Fokus Energia® ryhmäcoaching-malleja johtajat voivat käyttää myös omassa työssään ja yksilöprosessinsa tukena. 

Ryhmäcoaching käytännössä – asiakkaan tavoitteet määrittävät valitun menetelmän

Ryhmäcoaching-sessio voi olla esimerkiksi n 6 hengen kokoonpanolla ja yhden session kesto on noin 2 tuntia. Prosessiin kuuluu tavallisesti sarja näitä tapaamisia, joiden välillä osallistujat edistävät omia tavoitteitaan eri tavoin. Coach tukee matkaa välitehtävin ja tarvittavalla yhteydenpidolla. Syvyyttä ja vaikuttavuutta voidaan lisätä mm persoonaprofiileilla, yhteisillä valmistautumistehtävillä ja paritehtävillä. Sopiva toteutustapa valitaan kuitenkin aina asiakkaan määrittämien tavoitteiden mukaan. Vaihtoehtoja on paljon ja ammatticoach voi suositella parhaat prosessit.

Milloin ryhmäcoaching kannattaa toteuttaa? 

Ryhmäcoachingia käytetään paljon laajempien valmennusmatkojen tukena. Se sopii myös erinomaisesti eri puolelta organisaatiota tulevien johtajien kehittymiseen, kun yhteisiä valmennustilanteita tai yhteistä työtä ei muuten ole.  

Miten ryhmäcoaching ja tiimicoaching eroavat toisistaan? 

Jos halutaan käsitellä yhdessä tiimin yhteistä asiaa ja jalostaa sitä eteenpäin, kannattaa valita tiimicoaching menetelmäksi. Tiimicoaching ei edellytä kuitenkaan, että kaikki osallistujat ovat samassa tiimissä. Keskeistä on, että kaikilla on sama tavoite. Kokenut ja ammattitaitoinen coach suosittelee ja valitsee parhaan menetelmän asiakkaan tavoitteiden tueksi. 

Coachin valinta  

Sopivaa coachia valitessa yksilö- tai ryhmäcoachingprosessiin on hyvä pyytää referensessejä, tarkistaa coachin ajanmukaiset sertifikaatit ja ehdottomasti tavata coach yhteisen ymmärryksen varmistamiseksi.  

Me olemme ICF:m sertifioimia ammatticoacheja ja PCC -tasovaatimusten saavuttaminen kertoo siitä, että coachilla on todistetusti monipuolinen menetelmäosaaminen ja vahva ammattitaito toimia erilaisissa coachingtilanteissa.  Vankan coaching-kokemuksen lisäksi meiltä löytyy lisäksi pedagogista osaamista, opettaja-, tutorointi- ja mentorointikokemusta. ​ 

Noudatamme ICF:n eettisiä sääntöjä

Kokeile – Ryhmäcoaching on erinomainen vaihtoehto!

-> Lue lisää meistä ja seuraa ammatticoachien arkea tarinoimme myötä! 

Ota meihin yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää?
Haluaisimme kuulla sinusta. Lähetä meille viesti, niin vastaamme mahdollisimman pian.

Tätä sivustoa suojaavat reCAPTCHA ja Google Tietosuojakäytäntö ja Käyttöehdot ovat voimassa.