Johtajatyyli 5

Tutustu yhdeksään eri tyyliin – tässä jaksossa esittelyssä johtajatyyli 5. Keskustelussa on mukana vieraana Anna Pasma, toimitusjohtaja Oulun Energia Sähköverkko Oy:stä ja Mika Borén, Senior Service Delivery Manager, TietoEVRY Oyj:stä.

Tervetuloa tutustumaan mitä supervoimia viitosjohtajat johtamiseen tuovat!

Viitosjohtajia kuvataan analyyttisiksi ja loogisiksi. He ovat hyvin objektiivisia ja pystyvät olemaan tyynenä monenlaisissa tilanteissa. He ovat myös itsenäisiä ja tietyllä tavalla yksityisiä. Jos ajatellaan viitosjohtajuutta näinä aikoina, viitoset ovat ihana lahja maailmalle sen takia, että he ovat hyviä kriiseissä. Tapahtuu myllerryksiä ja uusia tilanteita ja niihin pitää sopeutua. Silloin objektiivisuus ja kyky luoda selkeyttä tilanteessa kun tilanteessa näkyy kauniina lahjana.

“Viitostyylin johtaja tosiaan haluaa ymmärtää asioiden taustat ja perusteet. On halu tietää mahdollisimman paljon kulloinkin pöydällä olevasta asiasta. Kyllä tietäminen ja ymmärtäminen ovat kaiken perusta. Kun tietää ja ymmärtää tarpeeksi, pystyy tekemään päätöksiä ja suuntaamaan oikealle polulle. Siitä se kaikki lähtee.” Anna Pasma

“On mielekäs kokemus, kun olet valmistautunut ja asioiden taustaa ei tarvitse käydä uudestaan läpi, vaan voidaan suoraan hypätä asiaan. Se on tavallaan myös sitä viitosen mielekkyyttä, kun säästät tilanteen energiaa. Saat otettua asian haltuun, eikä kaikkea tarvitse käydä  läpi yhdessä, vaan molemmat ovat valmistautuneet etukäteen. Sitten voidaan yhdessä keskitytään vain olennaiseen.” Mika Borén


Lisätietoja http://www.bisnesenneagrammi.fi 

Esiteltävät johtajatyylit pohjautuvat enneagrammiin. Voit kuunnella yhteenvedon kaikista tyyleistä podcastimme jaksossa S3E20. Tyylit esitellään seuraavassa järjestyksessä: 8, 9, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7. Kolme ensimmäistä kuuluvat toiminnan keskuksen johtajatyyleihin (8,9,1) kolme seuraavaa tunnekeskuksen tyyleihin (2,3,4) ja kolme jälkimmäistä ajattelukeskuksen tyyleihin (5,6,7). Jaksot julkaistaan poikkeuksellisesti viikon välein perjantaisin, alkaen 8.10.2021. 

Ota meihin yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää?
Haluaisimme kuulla sinusta. Lähetä meille viesti, niin vastaamme mahdollisimman pian.

Tätä sivustoa suojaavat reCAPTCHA ja Google Tietosuojakäytäntö ja Käyttöehdot ovat voimassa.