Ryhmäcoaching

Energy Coaching

Ryhmäcoaching on tehokas tapa edistää jokaisen ryhmässä olevan omia tavoitteita ja oppimista sekä ristiinpölyttää ihmisiä organisaation sisällä ja näin vahvistaa luottamusta ja yhteistyötä.

 

Ryhmäcoachingissä osallistujat (tyypillisesti 3-5 henkilöä kerralla) tuovat omat tarpeet ja aiheensa coaching-tilanteeseen ja saavat coachingia osana ryhmää. Aiheet voivat erota toisistaan, vaikka tyypillisesti kaikki aiheet liittyvät organisaation onnistumiseen tavalla tai toisella. Monesti ryhmä valitsee kaikille relevantin teeman mutta jokaisella osallistujalla on sen tiimoilta oma tarve ja tavoite. Yhteisiä teemoja voivat olla esimerkiksi työntekijäkokemus ja sitoutumisen vahvistaminen, asiakaskokemuksen parantaminen, kilpailuedun tai yhteisen johtamisen kirkastaminen. Ryhmäcoachingia käytetään paljon myös laajempien valmennusmatkojen tukena.

Ryhmäcoachingiin voi osallistua organisaation sisällä mistä funktiosta tahansa tai ryhmäcoachingia voi metodina toteuttaa myös tiimille. Ryhmäcoaching toimii kokemuksemme mukaan erittäin hyvin myös organisaatiorajojen yli.

Ryhmäcoaching eroaa tiimicoachingista siten, että tiimicoachingissa coachataan tiimiä kokonaisuutena; esimerkiksi tiimin yhteistyötä ja tiiminä kehittymistä (sisäisiä prosesseja) tai yhteistyötä sidosryhmien kanssa (ulkoisia prosesseja). Tiimicoachingissa kaikki kulminoituu yhteisen tavoitteen saavuttamiseen ja tiiminä kukoistamiseen.

 • Haluaisitteko edistää asioita ketterästi sekä yksilöt että organisaatiotaso huomioon ottaen?
 • Haluaisitteko oivalluttaa ihmisiä organisaatiossanne siitä, minkälaisten asioiden kanssa muut kamppailevat?
 • Haluaisitteko edistää organisaation oppimista?
 • Haluaisitte vahvistaa eri tahojen yhteyttä ja yhteistyötä?

Esimerkki prosessista ja tuloksesta

 • Mallinna mille ryhmälle haluaisit ryhmäcoachingia ja miksi? Minkä hyödyn ja arvon haluaisit saada ryhmäcoaching-prosessista
 • Ryhmäcoaching– paketti sisältää osallistujan johtajaprofiilin ja osallistumisoikeuden yhteen 2h coaching-tapaamiseen. Ryhmäkoko 3-5 henkilöä kerralla. Toteutus joko toimistollamme Mikonkadulla tai Teams-virtuaalihuoneessa. 
 • Saamasi arvo / tuotokset:
  • Jokaisessa ryhmäcoaching-sessiossa osallistuja sekä edistää omaa aihettaan että oppii toisilta. Myös yhteys toisiin ryhmäläisiin syvenee, mikä edesauttaa luottamuksen ja yhteistyön rakentumista.
  • Jos organisaatio on valinnut yhteisen teeman ryhmäcoachingeihin, myös yhteinen teema kirkastuu ja sitoutuminen siihen syvenee.

Ota meihin yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää?
Haluaisimme kuulla sinusta. Lähetä meille viesti, niin vastaamme mahdollisimman pian.

Tätä sivustoa suojaavat reCAPTCHA ja Google Tietosuojakäytäntö ja Käyttöehdot ovat voimassa.